video

Építészet és kritika és írás - Első évad a 6b.hu-n

2011. September 14. - 16:46

Az Építész Szakkollégium és a 6b.hu internetes építészeti folyóirat együttműködésének köszönhetően elérhető az Építészet és kritika és írás beszélgetés sorozat első évadának teljes anyaga. A beszélgetésekről készült felvételeket két részletben nézhetitek és hallgathatjátok meg ezen a linken. A sorozat az őszi félévben is folytatódik, erről majd bővebben a továbbiakban.

Beszélgetések - Martinkó József

2011. April 26. - 14:50

A március 17-én Martinkó Józseffel tartott Építészet és kritika és írás beszélgetésünk alant nézhető meg.

Poszt 4

2010. June 04. - 2010. June 11.

Negyedik alkalommal fogtak össze a BME Építész szakkollégistái és a PTE Pollack Építész szakos hallgatói, hogy Pécsen az Országos Színész Találkozó alkalmából képviseljék az építészetet és talán csak egy hétre is közelebb hozzák a hétköznapokhoz azt. A helyszín és a cél változatlan, a koncepció természetesen friss. A kis csapat a megvalósítást megelőzően hónapokig kooperált – személyesen vagy virtuálisan – hogy a Jókai téri kis földszintet hogyan tölthetné meg. A koncepció a hétköznapok homogén folyamából próbálta kirántani az embert, végtelen egyszerűnek tűnő eszközökkel.

Szakkollégium szilveszter 2010

2010. December 31. - 2011. January 01.

Az Építész Szakkollégium 2010-ben a Mástészta fooddesign csoporttal és a Szövetség39-cel közösen Szakkollégium szilvesztert és kiadvány bemutatót szervezett mindenki nagy örömére. A bemutatott kiadvány a Szakkollégium elmúlt négy évét összegzi és itt olvashatsz róla többet.

Beszélgetések - Maza Orsolya

2010. December 09. - 2010. December 09.

A Beszélgetések az Építész Szakkollégiumban sorozatunk vendége volt Maza Orsolya az A4 stúdióból, aki a Ken Roberts nemzetközi építészeti ábrázoló versenyen saját kategóriájában a legjobbak közé került, és akivel az építészeti grafikáról beszélgettünk. A beszélgetés összefoglalóját lentebb nézheted meg.

Barcelona workshop

2009. July 02. - 2009. July 09.

Nagy Péter Sándor az Építész Szakkollégium régi arca jelenleg Barcelonában dolgozik. Ott vezeti az OSA építészeti-belsőépítészeti irodát és műhelyt. Az ő fejéből pattant ki az ötlet, hogy kéne csinálni egy workshopot szakkollégistákkal Barcelonában az ő műhelyében. Kapva kaptunk a lehetőségen, pályáztunk pénzre, osztottunk, szoroztunk és 2009 nyarán ki is mentünk egy hétre.

Felvonó galéria 3

2008. November 13. - 2008. December 02.

A felvonó galéria harmadik kiállítása meghökkentő módon kívánt fricskát mutatni a privát zóna társadalmunkban megszokott értelmezésének. Mennyire is ragaszkodunk hozzá, és hol vannak a határai? Erre a lift remek helyszínül szolgált, hiszen itt „normál” használat mellett is nap mint nap sérül ez a láthatatlan határ. Ezért a liftünket egy órára „használhatatlanná” tettük. A stresszor egy hatalmas szivacs volt, amelynek segítségével egy szűkös, de még épp használható tér jött létre. Rejtett kamera segítségével filmre vettük a reakciókat.

Filmes kurzus a Bal Filmstúdióval

2009. February 15. - 2009. June 30.

A kurzus a 2006-os budapesti EASA-n megtartott Common places in motion cimű workshop újragondolt és kibővített változata volt, melyet a Bal Filmstúdió tartott európai építészhallgatók számára. Céljuk azon folyamatok megismertetése a résztvevőkkel, amelyek segítségével eljuthatnak egy ötlet kifejtéséig és annak mozgóképes megvalósításáig. Ezt egy pár perces film önálló elkészítésével kívánták elérni, amely lehetőséget teremt az együttműködésre, de mégis figyelembe veszi a résztvevők egyéni preferenciáit is.

Syndicate content