Martinkó József

Beszélgetések - Martinkó József

2011. April 26. - 15:50

A március 17-én Martinkó Józseffel tartott Építészet és kritika és írás beszélgetésünk alant nézhető meg.

Kritikai kurzus

2011. March 17. - 2011. April 07.

Az Építész Szakkollégiumban úgy gondoljuk, hogy a társadalmi szerep vállalásához, elengedhetetlen egy bizonyos szintű íráskészség birtoklása. Ezen képességek fejlesztésére jelenleg a műegyetemen viszont nincsen lehetőség, vagy csak igen korlátozottan. Ennek a hiánynak a pótlására indult el a Kritikai kurzus a SZEMÉT munkanévre hallgató kiadvány szerkesztésével párhuzamosan. A kurzus során négy óraadóval beszéltünk át a kiadványban készülő szövegeinket azoknak mind írás-szerkezeti, mind pedig építészeti-szakmai részeire kitérve.

Építészet és kritika és írás - Első évad

2011. March 11. - 2011. June 16.

Az Építész Szakkollégiumon belül néhányan építészeti kritikák írásába kezdtünk, és csalódottan tapasztaltuk, hogy ennek hagyományai Magyarországon rendkívül hiányosak, ha egyáltalán vannak. Ezen okból felbuzdulva beszélgetéssorozatot indítottunk el, hogy feltárjuk azokat az összefüggéseket, okokat és okozatokat, amelyek a mai magyar építészeti kritikát és tágabban az építészeti írást jellemzik. 

Alexa Zsolt interjú - Tilos rádió

2011. February 17. - 16:03

Alexa Zsolt a minusplus építész műterem alapító tagja, volt szakkollégistánk Martinkó Józseffel építészeti kritikussal a deKult design műsor vendége volt a Tilos rádióban. A teljes hanganyagot alant hallgathatjátok.

 

TEK Téli Tábor - Beszélgetés

2011. February 08. - 12:19

Martinkó József építészeti kritikus Smiló Dáviddal az Építész Szakkollégium Elnökével beszélgetett a Bécsi utcai Zeppelin házról, illetve annak kapcsán az építészet és a köz viszonyáról a Társadalomelméleti Kollégium Téli Táborában. A beszélgetést Jelinek Csaba moderálta.

Syndicate content