biennálé

XV. Velencei Építészeti Biennálé

2016. October 28. - 2016. November 01.

Az Építész Szakkollégium 2016 őszén kilátogatott a XV. Velencei Építészeti Biennáléra. A XV.. Velencei Építészeti Biennálé az elmúlt évek egyik legtanulságosabb kiállítása volt.

Biennálé '14

2014. June 20. - 2014. June 23.

A Szakkollégium csoportja idén is meglátogatta a Velencei Biennálét, melynek ezúttal a kurátor, Rem Koolhaas a 'Fundamentals' hívószót adta. A három nap alatt végignézték a nemzeti pavilonokat, a kurátori kiállítást, és pár külső helyszín meglátogatására is időt szakítottak. Ezek között volt a Lifting the Curtain, közép-európai építész hálózatokat bemutató tárlat, melyen a Bercsényi 28-30 is jelen volt. A két napnyi kiállításlátogatás után a társaság az adriai tengerparton pihente ki a fáradalmakat.

Tanulmányút - Velence

2010. October 21. - 2010. October 23.

A kétévente megrendezésre kerülő Velencei Építészeti Biennálé az Építész Szakkollégium rendszeres tanulmány út célpontjai közé tartozik, így idén is szereztünk egy kisbuszt és abba belezsúfolódva elkocsikáztunk Velencébe. Mondani sem kell az olasz mentalitásnak köszönhetően egy romantikus éjszakát töltöttünk a Velencei buszpályaudvaron és az sem volt mindig világos olasz barátaink számára, hogy mit is jelent az ÁFÁ-s számla. A viszontagságok ellenére kellemes három napot töltöttünk Velencében ahol csodálkoztunk, okultunk, kritizáltunk és buliztunk.

Syndicate content