XVI. Velencei Építészeti Biennálé

2018. September 19. - 2018. September 23.

A 2018-as év ismét az Építészeti Biennálé éve volt Velencében, ahová egy szeptemberi hétvégén az Építész Szakkollégium is ellátogatott.
Az ide évben a kurátorok, Yvonne Farrell és Shelley McNamara (Grafton Architects) a Freespace mottót választották a kiállítás hívószavának. A tág témafelvetésre mind a nemzetek pavilonjaiban, mind pedig a nagy kiállításon sokszínű és izgalmas válaszokat találtunk. Az idei Biennálé különlegessége volt a Vatikán első részvétele is, ami a San Giorgo Maggiore szigetén volt megtekinthető. A szabadtéri kiállításon kápolnák voltak láthatók, amiket meghívott építészek, így többek között Eduardo Souto de Moura, Norman Foster vagy a Flores & Prats iroda jegyeztek.
A Biennálé mellett egy kis pihenésképp áthajóztunk a Giudecca szigetére is, ami kétes híre ellenére izgalmas helynek bizonyult. Cino Zucchi és Palladio ikonikus és sokat emlegetett alkotásai mellett Aldo Rossi, Gino Valle, Alvaro Siza épületek is rejlenek a szigeten, a Santi Cosma e Damiano gyönyörű együtteséről nem is beszélve.
A Biennálén szerzett benyomásainkat egy-egy választott témán keresztül írásban és később ezeken az írásokon alapuló beszélgetésben osztjuk meg egymással.

Képgaléria

Részletek

Kapcsolódó anyagok

Címkék