Barcelona workshop - vol. 03

2018. March 15. - 2018. March 24.

AZ Építész Szakkollégium tagjainak immár harmadszor volt lehetősége ellátogatni volt szakkollégistánkhoz, Nagy Péter Sándorhoz Barcelonába. A kilenc napos workshop munkája a Colectivo Bajel műhelyében zajlott, ami egy kollektív műhely művészek, mesterek, építészek számára.

A workshop témája az automata volt. Az utazás előtt részletesen körbejártuk a fogalmat, előképeket kutattunk, végül két ötlettel érkeztünk Barcelonába. A tervek fontos részét képezték a társadalmi automatizmusokra való reflektálás, és természetesen az automaták mechanikus mozgásának minél részletesebb megismerése is. A legalapvetőbb mechanikus áttéteket és mozgásokat a kurzus elején, a Cukor műhelyben kísérleteztük ki; ezek az alkotások még csokoládéból készültek.

Később a Colectivo Bajel műhelyében négy mesterünk segítségével ismerkedtünk meg a fém és fa megmunkálásának legalapvetőbb eszközeivel. A tervek megvalósításánál pedig a bonyolultabb mechanikus mozgások bevetése is szükségessé vált. A workshop után természetesen Barcelona nem kevés építészeti (és nem építészeti) nevezetességét is felfedeztük. A workshop eredménye két automata lett. Egy kézmozgást részletesen lekövető, felnagyított fém automata és egy emberi felsőtestet imitáló, a fogyasztói társadalomra reflektáló gyomor automata. Az alkotások szerencsésen túlélték a repülőutat hazafelé.

Képgaléria

Részletek

A munkálatokat vezették: Kas Tünde, Gácsi Zsuzsi

Kapcsolódó anyagok

Címkék