Építészet - kritika - írás - A könyv

2013. February 10. - 2015. April 14.

Az Építészet – kritika – írás könyv az Építész Szakkollégium ugyanezen nevű és nagysikerű beszélgetéssorozatának szerkesztett interjúit tartalmazza Miklósvölgyi Zsolt bevezető tanulmányával. A beszélgetéssorozat 2011 és 2012 között zajlott a Bercsényi Kollégium, a Szimpla Kert kávézó, majd pedig a FUGA Budapesti Építészeti Központ tereiben. A sorozat abbéli indíttatásból jött létre, hogy szakkollégistaként és gyakorló építészeti íróként korlátozottnak láttuk a mindennapi magyar építészeti publicisztika lehetőségeit és a hozzá kapcsolódó fórumokat. Feltételeztük, hogy lennie kell olyan hagyománynak, olyan rejtett tudásnak, amelyet feltárva és megismerve érthetővé válik a magyar építészeti írás és azon keresztül az építészeti közélet jelenlegi állapota.

A könyv így hűen prezentálja a magyar építészeti írás és építészeti kritika rendszerváltás utáni időszakának történetét és eszmeiségét, és ezen keresztül természetesen képet ad a kor építészeti szakmai közegéről és annak működéséről.

A könyvhöz készült szennyborító pedig egyben egy A2-es méretűre kihajtogatható plakát is, amely a könyv tárgy- és névmutatóját tartalmazza és egészíti azt ki járulékos információkkal.

Képgaléria

Részletek

A munkálatokban résztvettek: Mónus Gergely

A kötet szerkesztője Miklósvölgyi Zsolt volt és a könyv az Újforrás Kiadó köteteként jelent meg. 

Köszönet illeti továbbá Árvai Andrást, Dányádi Sárát és Szénási Zoltánt a sorozat dokumentálásában és kötetbeszerkesztésében nyújtott segítségünkért.

Kapcsolódó anyagok

Címkék