ARREBITA!Porto

2012. March 16. - 16:25

2011-ben készült statisztikák szerint az elmúlt évtizedben Portó történelmi belváros lakosságának közel 1/3-a elköltözött a területről. A városrész kiüresedett, lakhatási viszonyok és az életszínvonal erősen gyengült. A projekt szervezői ennek a folyamatnak megállítását és a belváros újra felélesztését tűzték ki célul. Az ötlet 1. helyezett lett a „FAZ – Ideias de Origem Portuguesa” nevű portugál szociális kezdeményezéseket támogató versenyen.

A rehabilitációs folyamat munkálatai a lakók, a támogató cégek, az oktatók és az építészhallgatók között kialakuló kölcsönös érdekviszonyra alapozva 7 lépcsőben 2012.04.12-2014.02.03 között fognak zajlani. A szervezők nemzetközi építészhallgatók jelentkezését várják limitált számú helyre!

Minden munkaszakaszra új 5 fős csapatot állítanak össze, amelyekre az adott szakasz kezdete előtt 2 hónappal lehet jelentkezni. A szervezők pedig 1 hónappal előtte kiválasztják a csapattagokat a jelentkezők közül.

Jelenleg az első lépcsőre összeállt a csapat, de lehet jelentkezni a következőre! Jelentkezési lap, részletes információ megtalálható a csatolmányban, illetve a honlapjukon.

AttachmentSize
eszak_arrebita_poster.jpg3.66 MB
arrebita_info_en.pdf8.33 MB
arrebita_students.pdf1.22 MB

Címkék