Miért utazzunk misztikus utazásra Mexikóba?

A mai világban a rohanás és a folyamatos megfelelési kényszer olyannyira rutinszerűvé vált, hogy a legtöbbünk már teljesen elfelejtette, hogyan is kell lelassulni, mélyeket lélegezni, és kikapcsolni a folyamatosan zakatoló elmét.

Bár némi meditáció az ebédszünetben vagy jóga a munka után egy kis időre segíthet ennek az elérésében, de nem biztos, hogy ez elég ahhoz, hogy komolyabb változásokat is tudjunk eszközölni. Egy spirituális vagy misztikus utazás viszont teret és időt teremt a változásra távol a mindennapi zavaró tényezőktől.

Ehhez az egyik legjobb úticél Mexikó

Ugyan, amikor a legtöbb ember erre az országra gondol, akkor leginkább a tequilára, a féktelen bulikra és a gyönyörű tengerpartokra asszociál, Mexikónak azonban van egy teljesen más arca is, rendkívül közkedvelt spirituális úticél.

Mexikóban ugyanis, csakúgy, mint sok más mezo-amerikai régióban, a rituálék fontos részét képezik az ősi örökségnek, amelyet a prehispán kultúrák (maják, aztékok, otómiák, inkák stb.) hagytak hátra, akik gyógynövényeket és más spirituális elemeket használtak a test és a lélek gyógyítására.

Ilyen például napjaink egyik legnépszerűbb rituáléja a limpia, egy hagyományos tisztító szertartás, amely során a sámán nyers tojást, gyógynövényeket és kopált használ a negatív energiák kiűzéséhez. De egy misztikus utazás Mexikóba lehetőséget nyújt arra is, hogy betekintést nyerjünk a temazcalban, egy gyönyörű, kőből készült izzasztókunyhóban végzett szertartásba is, amelyet egyébként nem csupán a maja indiánok, hanem az ősi magyarság is rendszeresen alkalmazott a pozitív, egészséget javító és támogató hatásai miatt.

Mindeközben pedig szebbnél szebb helyeket is felfedezhetünk

Palenque, szellemfalvak a sivatagban, Tepozteco, Cobai valamint a Tulumi piramis, Chichen Itza – ez csupán néhány azok közül a spirituális helyek közül, amelyeknek a felkeresése lehetővé teszi, hogy érezzük az ősi idők szent energiáját.

Az utóbbit egyébként az újvilág hét csodái között, és az UNESCO világörökség részeként tartják számon, amelynek az egyik fő látványossága kétségkívül a Kukulkán, a tollas kígyóisten piramis.

Egy misztikus utazás Mexikóba tehát igazán szuper és különleges élményeket nyújthat számunkra, amelyek nagyban befolyásolhatják akár a későbbi életünket is.