Nyílt tábor & workshop KŐVÁGÓÖRS

2018. október 05. - 2018. október 07.

Október első hétvégéjén nyílt tábort hirdettünk, mely során lehetőségünk volt bemutatni magunkat. Vendégül hívtuk a Studio Nomád egyik tagját, Pongor Somát, aki előadást tartott munkáikról, illetve a Kővágóörsi alkotótábor szellemiségéről. Pénteken éjszakai túra keretében felfedeztük a helyszínt, meglátogattuk a környék jellegzetességeit. Miután ráhangolóttunk a sokrétű vidékre, másnap közös workshopra hívtuk a résztvevőket. Az alkotótábor területére, csoportokban készítettünk kisebb beavatkozásokat, amiket a nap végén egy kiállítás keretében bemutattunk egymásnak. Az estét egy közös tábortűzzel, bográcsozással zártuk.

 

Kővágóörsi alkotótáborról:

"Kővágóörs nevét a közvetlen közelben található Kőtengerről és a kövek malomkő céljára történő vágásáról, kibányászásáról kapta. A Káli-medenc legnagyobb települése, amely Pálköve településrésszel egész a Balaton-partig nyúlik."

(...)

"Az alkotótábornak helyet adó ház utcai homlokzatán több érdekességet figyelhetünk meg. Az utcára nyíló helyiségben korábban egy ÁFÉSZ működött. A régóta üresen álló üzletben idén nyáron egy galériát fogunk kialakítani, amelyben már a tábor folyamán több kiállítás is helyet kap, köztünk helytörténeti és fotókiállítást is tervezünk. Ezek mellett itt fog bemutatásra kerülni az a kiállítás is, amely az alkotótábor folyamatát, az itt készült terveket és a tábori események dokumentációját mutatja be. A kiállítás a falu és az ide látogatók számára a nyár további részében is megtekinthető marad majd."

(...)

"Az építészeti és művészeti fókuszú alkotótábort csapatunk idén először szervezi meg - a célkitűzés helyspecifikus megoldások és munkák tervezése és elkészítése egy faluközponti, rég nem használt birtokon. A közös alkotótevékenység, valamint a szakmai programok során együtt keressük a választ arra, hogy miként lehet a kihasználatlan teret újraértelmezni úgy, hogy az a tábort követően aktív kulturális színtérként működhessen."

https://kovagoorsalkototabor.tumblr.com/ 

https://www.facebook.com/kovagoorsalkototabor/ 

Képgaléria

Részletek

A munkálatokat vezették: Kolossváry Bernadett, Cselényi István Bence

Kapcsolódó anyagok

Címkék