Felvételi tábor 2019

2019. március 01. - 2019. március 03.

A felvételi tábort az előző évekhez hasonlóan Gödöllő a melletti Teleki Pál Cserkészparkban tartottuk. A tábor témája az apátia volt. A tábor résztvevői magukkal hoztak egy-egy személyes tárgyat, mely a saját apátiájukhoz kötődik. A kapcsolódó beszélgetés során közösen kezdtük el felfedezni a szó különböző jelentésrétegeit. Péntek este a Kvint Kör csatlakozott hozzánk, akik az alkalomra a témához kapcsolódó koncertet adtak. A koncert után egy rövid kvízt játszottunk.

Szombat délelőtt előadást tartott Körösvölgyi Zoltán, aki egy rövid elméleti bevezető után mesélt a saját egyetemi projektjeiről, az apátia elleni küzdelméről, illetve arról az útról, ami az ő tevékennyé válását segítette.
Délután rövid prezentációk következtek. Az apátia két tengelye - meg kell-e, illetve meg lehet-e váltani a világot? - mentén a négy csapatvezető példákkal, videó, próza, vagy egyéb műfaj segítségével illusztrálva mutatta be az álláspontját. Ezt követően a résztvevőknek dönteniük kellett, hogy melyik csapathoz csatlakoznak. A csapatokat ekkor összekevertük, hogy a vezetők segítségével a résztvevők egy rövid beszélgetés során még átgondolhassák a véleményüket. Az így keletkezett, immár homogén csapatokkal kezdődött a projektmunka, ahol a feladat a választott elv esszenciájának összefoglalása volt, bármilyen formában. Este közösen végignéztük az elkészült projekteket: volt olyan csapat, aki performance-szal készült, mások kisfilmet csináltak, vagy megjavítottak egy ajtót. A bemutatók között beszélgettünk a munkákról, és arról, hogy az egyes csapatok nézetei, gondolatai miként fejlődtek annak kidolgozása során. A különböző megfejtések ellenére jól kirajzolódott, hogy a szándék mindenhol a jobbá tétel volt, ilyen értelemben a csapatok egyike sem volt apatikus.

A tábor jó hangulatban telt, miközben egy keveset tárgyalt problémát ismertünk meg mélyebben. A Szakkollégium pedig tíz új taggal gazdagodott:

Basa Máté
Bánszegi Bíborka
Boros Anna Eszter
Cseresznyés László
Fárizs András
Gunther Ágota
Holecz Gál Ágoston
Kustra Vencel
Peitl Péter
Tóth Bence

Képgaléria

Részletek

A munkálatokban résztvettek:

Kapcsolódó anyagok

Címkék