Bercsényi 28-30 Jubileumi nap

2013. október 22. - 2013. november 17.

A Bercsényi 28-30 folyóirat az 50. születésnapját ünnepelte a FUGA Budapesti építészeti központban. A kiállítással egybekötött szimpózium hivatott megjeleníteni a lap szerkesztésének történetét, valamint hangsúlyozni a Bercsényi kollégium rendszerváltás előtti kulturális jelentőségét. A volt szerkesztőkből, alkotókból, művészeti hallgatókból és a Bercsényi 28-30 hagyatékát kezelő Építész Szakkollégiumból álló szervezőcsapat igyekezett minél többet visszaadni abból a légkörből amelyben a rendszerváltás előtti időszak meghatározó építészeti és művészeti orgánuma megszületett.

A kiállítás a lap körüli kulturális és művészeti események, performanszok, koncertek széleskörű bemutatásával foglalkozott. A november 16-án tartott szimpózium pedig a megnyitóbeszédek, a Csontos Gyula és Smiló Dávid által moderált kerekasztal beszélgetések, valamint egy performansz-jellegű kiadványszerkesztés és gyártás segítségével tárta fel a lap körüli szellemi közeget. 

Az este végén pedig az a megjelent közönség a szimpózium eseményeiből helyben szerkesztett és nyomtatott kiadvánnyal távozhattak, a Bercsényi 28-30 jubileumi számával. 

Képgaléria

Részletek

A munkálatokat vezette: Smiló Dávid

A munkálatokban résztvettek: Kutas Balázs Kristóf, Molnár Szabolcs

A program a volt szerkesztők és az Építész Szakkollégium együttműködésében valósult meg a következő személyek aktív részvételével: Taksás Mihály, Horváth György, Beke László, Kulcsár Attila, Kovács Ferenc, Zsámboki Miklós, Rácz Júlia, Gyurita Gergely, Halott Rohadék (tényleg így hívják), Szilágyi Lenke, Dányádi Sára és Smiló Dávid

Kapcsolódó anyagok

Címkék