Barcelona Workshop - Vol.02

2013. február 05. - 2013. július 03.

Másodszorra látogattunk el régi szakkollégistánkhoz, Nagy Péter Sándorhoz. A Barcelona workshop alkalmával lehetőségünk volt betekinteni a Colectivo Bajel műhelyébe. A kollektíva több művészből, mesteremberből és építészből áll. A csarnok ahol dolgoztunk mindenkinek a műtermét magába fogadja, mi az alsó szintjén hegesztettünk, flexeltünk és valósítottuk meg az itthon már körvonalaiban megtervezett kioskunkat.

Description: --break->

A tíz nap folyamán megismerkedtünk a fém és a fa megmunkálásának lehetőségeivel. Az első napokban megtanultuk kezelni az eszközöket például: pontok és hidak hegesztésével kapcsoltunk össze zártszelvényeket majd simára flexeltük a csomópontjaikat, hogy a felületük kellően szép legyen. A tanulási folyamatot a kiosk részleteinek kigondolása majd 1:1-es modellben való demonstrálása követte. A hét további részében a kitalált terv egyes elemeinek megépítése zajlott. Volt aki a tartószerkezetét hegesztette össze zártszelvényekből, volt aki a külső megjelenésén dolgozott, egyesek az árnyékoló szerkezet vagy a finom részletek kitalálására összpontosítottak, míg mások megtanulták a kürtőskalács receptjét és próba sütésekkel bíbelődtek.

 

Barcelona építészeti értékeinek felkutatását egy napba sűrítettük a munka mellett. De azért persze frizbiztünk a homokban és még a tengerben is megmártóztunk.

 

A kiosk bemutatását végül a parton egy általunk szervezett happening alkalmával avattuk fel. Minden simán ment csak az indulásnál volt egy kis töréspont a biciklihez csatlakozó hegesztéseknél. De gyorsan megoldottuk a problémát és szaladtunk is le a partra. A stand felállítása után nem maradt más hátra mint a sütés és a helyiek megkínálása az elkészült kürtőskalácsokból.

Képgaléria

Részletek

A munkálatokat vezette: Vancsura Zsófia

Kapcsolódó anyagok

Címkék