II. Magyar Nemzeti Összegyetemi Építészeti Ankét

2019. október 18. - 2019. október 20.

A 2017-es találkozó után idén októberben ismét megrendeztük a magyar építész hallgatók találkozóját, ahova mind a 7 magyarországi, építészeket képző egyetemről vártunk hallgatókat. Az idei találkozó témája a lakhatás volt.
A témát aktualitása, építészeti vonatkozásai és globális jellege miatt választottuk. A három napos találkozó során több szempontból vizsgáltuk a hazai lakhatási válságot: foglalkoztunk a fiatalok lakhatásával, a hajléktalansággal, a kérdés elméleti és művészeti megközelítésével.

Az esemény fő célja a témával való foglalkozás mellett a párbeszéd megindítása volt: hogy legyen kapcsolat a különböző egyetemeken tanuló építész hallgatók között is, megismerjük egymás véleményét, előnyt kovácsolhassunk a képzések különbözőségéből.
A program első napján két előadást hallgattunk meg: a Habitat két képviselője, illetve az Utcáról lakásba egyesület képviselője beszélt projektjeikről és a hazai helyzetről. Meglátogattunk budapesti szociális lakásokat, speciális lakókörnyezeteket, majd a témát csapatokban dolgoztuk fel. A csapatok egy szcenárióra adtak előbb elméleti választ, majd koncepciójukat felhasználva a kérdést művészeti alkotásokban dolgozták fel.

A találkozó végén egy nyilvános kiállításon mutattuk be a három nap eredményeit a Bercsényi utcai Dekoráció nevű helyiségben.

A találkozó során készült alkotásokból, koncepciókból a télen kiadványt készítünk.

Képgaléria

Részletek

A munkálatokat vezették: Gulyás Eszter, Peitl Péter, Gall Eszter, Győrfi Dániel

A munkálatokban résztvettek: Kustra Vencel, Holecz Gál Ágoston

Kapcsolódó anyagok

Címkék