A Teherelosztó ötletpályázat pályaművei

2020. május 05. - 08:55

A pályaművek elérhetőek a Megfagyott Muzsikus behance oldalán!

Virág Csaba várbeli Villamos Teherelosztójáról sokan végképp lemondtak, amikor, 2016 után, újra megjelent a hír a lebontásáról. Mi, a Megfagyott Muzsikussal viszont úgy gondoltuk, hogy érdemes még az utolsó pillanatban megmutatni, hogy a megjelent döntéssel szemben léteznek sokkal fenntarthatóbb, közösségibb, méltóbb lehetőségek. Ehhez hívtuk építészhallgatók, városlakók, vagy gyakorló építészek segítségét, akik el tudnának képzelni egy alternatívát a házról szóló döntésre.

Három nap alatt 36-an küldték el a terveiteket, ötleteiteket, műalkotásotokat a pályázatunkra. Hallgatók, fiatal és dörzsölt építészirodák, és, aminek külön nagyon örültünk: olyan városlakók is, akik bár nem szakmabeliek, meg szerették volna mutatni, hogy fontos nekik az ügy, és van ötletük arra, hogy mi minden történhetne az épülettel ahelyett, hogy elbontják.

Rengeteg zseniális ötlet jött ideiglenes és hosszútávú hasznosításról, figyelemfelkeltő képek a ház szépségéről, montázsok, gifek, grafikák, és persze karikatúrák, mert hogy is lehetne ezt a helyzetet máshogy elmondani.

A pályaművek elérhetőek a Megfagyott Muzsikus behance oldalán, ahol az "appreciate gombbal" lehet szavazni rájuk. Hamarosan beindítjuk róluk a vitát a közösségimédia-felületeinken is. (facebook, instagram)

Címkék